Neejs

Vastenaovend 2023

Eenmalige herdruk Hôrster Laesplaenkske

11 december 2017

Ruim 30 jaar nadat UVB het eerste Hôrster leesplankje op de markt bracht, presenteerde de Kloscommissie op zondag 19 november in het kader van het 55-jarig jubileum van CV “D’n Dreumel” de opvolger. Elk woord werd door de “Meisterklosjaar” kort toegelicht. Zo wist hij bijvoorbeeld te vertellen, dat het woord verket afgeleid is van het Franse fourchette. Of dat ’t woord stekbaere rechtstreeks van het Duitse Stachelbeeren komt: Stachel, stekels in het Hôrster, omdat die nu eenmaal aan een kruisbessenstruik zitten. Deze en nog 16 andere woorden zijn door Mart van den Munckhof getekend en door Rob van den Beuken tot een mooi geheel gemaakt.

De belangstelling was overweldigend: binnen 3 weken was de aetmat (placemat) uitverkocht. De Kloscommissie heeft dan ook besloten tot een eenmalige herdruk. Maar als ook die is uitverkocht, dan is “de koek op”.

Vanaf woensdag 13 december zijn de placemats weer verkrijgbaar bij de bekende adressen: Bruna, VVV Horst, tankstation Vissers, slagerij Joosten en bij “de Leste Geulde”. De prijs van de placemat bedraagt € 4,--, die van het leesplankje, dat op dezelfde adressen verkrijgbaar is, € 11,--.

Het Hôrster laesplaenkske, leuk om te hebben, nóg leuker om te geven!