Neejs

Vastenaovend 2023

Orde van Temke voor Thijs Houwen

31 januari 2016

Tijdens de Klosoverdracht vrijdag 29 januari j.l. is door voorzitter Edwin Lemmen de bijzondere cultureel-carnavalistische onderscheiding, de Orde van Temke, uitgereikt aan Thijs Houwen.

De onderscheiding door Carnavalsvereniging d’n Dreumel is geschied op voordracht van de Horster Buutteclub waar Temke (Frans Coenders ) oprichter van was. Frans is vorig jaar 15 maart overleden en dit is voor de buutteclub aanleiding geweest om iemand voor te dragen voor de door hun grote vriend ingestelde “Orde van Temke”.

De wijze waarop Thijs Houwen zijn werk opvat is vooral inspirerend voor degenen die “zijn” decor en “zijn” lichtspel “gebruiken”, maar vooral de artistieke ondersteuning die hij ten toon spreidt is voorbeeldig.  Het spelen, optreden, presenteren in de door hem geschapen sfeer draagt in hoge mate bij tot een bijzonder beleving door het publiek. Niet alleen het publiek maar ook vooral de gebruikers ervaren dat al jaren. Een pure beleving voor het oog maar ook voor het oor. Daarbij is niets hem teveel en besteed hij veel vrije tijd in de ontwerpen en uitvoering om die sfeer te creëren. Een bijzonder talent.

Speciaal voor deze gelegenheid was de familie Coenders vrijdagavond aanwezig in de Mèrthal waarbij zoon Harold namens de familie een mooi dankwoord uitsprak in de geest van Frans.