Neejs

Vastenaovend 2023

Oud-Prins Cor Kuipers overleden

2 februari 2016

Met grote verslagenheid bereikte ons het bericht dat gisteravond ons Erelid en Oud-Prins Cor Kuipers is overleden. Cor was Prins bij D’n Dreumel in 1974 en sindsdien zeer actief en betrokken bij onze vereniging. Ondanks dat zijn gezondheid de laatste jaren niet meewerkte, bleef hij graag naar de Dreumelactiviteiten komen.

Cor heeft een grote rol vervuld bij de onze carnavalsactiviteiten, zowel voor als achter de schermen. Voor deze verdiensten ontving Cor reeds in 1995 de “Orde van Temke”. Cor maakte namelijk  jarenlang deel uit van de Presentatiecommissie, was gangmaker bij acts van de Oud-Prinsen op de zittingsavonden en schreef hij vele jaren de proclamatie voor het uitkomen van de nieuwe Prins. Maar wij blijven Cor bovenal herinneren als een groot tekstschrijver en artiest. Samen met zijn Wazelvotte was hij jarenlang boegbeeld voor de Horster carnavalsartiesten en schreef Cor een uitgebreid (44) repertoire aan carnavalsschlagers voor vele bekende Horster artiesten. De teksten van Cor bereikten zelfs tot 5 maal toe de finale van het LVK en tot 2 maal toe de finale van het TVK.

Afgelopen jaar op 15 maart heeft D’n Dreumel Cor en echtgenote Tiny een speciale middag aangeboden waarbij zijn vele verdiensten de revue passeerden en welke werd afgesloten met de huldiging van Cor tot Erelid. Een zeer memorabele dag…

Wij zullen Cor dan ook met grote piëteit blijven herinneren voor alles wat hij voor D’n Dreumel en de Horster gemeenschap heeft betekent, en de liedjes uit zijn hand zullen ons daartoe blijvend steunen.

Tiny, Thijs en Kim, Marjon en Rosier, Monique, Maria en Piet en kleinkinderen willen wij dan ook heel veel sterkte toewensen met dit grote verlies.

Bestuur en leden Carnavalsvereniging D’n Dreumel Horst

Strakkes goan we met de ganse santekroam
Nô d’n hemel, nô d'n hemel
En pietrus zaet: "geej het 't good gedoan”

(Cor Kuipers, 1995)