Anne en Mark

Vastenaovend 2022 27, 28 februari en 1 maart

“Het begon allemaal bij de Beppie Bingo met het uitkomen van Prins Geert III. We hebben de hele avond staan praten en bij iedere bingo dronken we een biertje!”

 

3. Mark en Anne

 

Naam:  Anne Riswick en Mark Vervoort

Leeftijd: 23 jaar & 30 jaar 

Woonplaats: Horst

Liefde ontstaan op : Zaterdag 18 februari 2020 (proclamatie Prins)

 

 

 

 

 

 

Vertel, Hoe IS JULLIE LIEFDE ONTSTAAN? 

Het ontstond op 18 februari 2020 met de Beppie Bingo tijdens het uitkomen van de Prins. Beppie kwam optreden en van allerlei quotes uit haar liedjes had iemand een soort bingo gemaakt. We hadden beiden al opgetreden als liedjeszangers. We hadden elkaar al eerder gezien bij de liedjesavond en hadden al eens met elkaar gebuurd, maar dat was niet echt spannend! Anne was zeer gecharmeerd van Mark zijn zangkunsten (ahumm….) en ging er ook vanuit dat hij een vriendin had.  Na wat Facebook-onderzoek bleek dat niet zo te zijn. Deze avond gingen we samen de Beppie Bingo doen. We hebben de hele avond staan praten en bij iedere bingo een biertje gedronken!

Na het uitkomen zijn we eieren gaan eten bij de familie Riswick (pap en mam van Anne). Daarna zijn we óók nog naar de Beurs gegaan. Er was bijna niemand en het was erg laat en ook daar hebben we nog veel met elkaar gepraat. Uiteindelijk zijn we beland bij Mark thuis en nog veel meer gebabbeld!

Anne Mark extra (2)

Toen is Anne toch maar eens naar huis gegaan (het was inmiddels 07:00), zo’n 2 uur voor het interview bij de Wekkerradio van de Reindonk over de deelname aan de  halve finale van het  LVK.  De dag erna was Anne er héél slecht aan. Daarna was het wel duidelijk dat we elkaar interessant vonden…….

Na de carnavalsperiode kwam al gauw corona en zaten we thuis. We hadden toen nog maar 3 uitjes (dates) gehad waarin we elkaar beter hebben kunnen leren kennen buiten de thuissituatie. We zijn nog even tijdens code geel op vakantie geweest in Denemarken en Zweden.

 

Wat is Carnaval geweest op het overspringen van de vonk?  

Elk weekend voor de carnaval en elke dag van de carnaval waren we samen omdat we beiden met ons carnavalsnummer moesten optreden. Meteen was het heel makkelijk om met elkaar in contact te komen. Geen ongemakkelijke eerste date fase dus. Het was niet zo van “wat zullen we dit weekend samen gaan doen” maar meer “tot volgende week”.

Anne Mark extra (3)Als je in Horst carnaval viert, dan ken je vast Lemmen & Co, daar kom je niet zomaar onderuit. En laat Anne daar nu net onderdeel van uitmaken. Iedereen weet meteen wie je  bent, aldus Mark. “Die in dat sterrenpak”, daar zijn er niet persé zo heel veel van. Schoonvader Paul (Riswick), vader van Anne, kwam zich direct voorstellen toen Anne eventjes met Mark stond te praten toen het allemaal nog maar heel pril was. “Met de zittingsavond werden we door veel mensen al goed in de gaten gehouden”.

Vervolgens ging Frank en de Sterren, waar Mark onderdeel van uitmaakt, door naar de finale van het LVK. Anne had geen kaartje, maar door het ontstaan van deze prille liefde, kreeg ze een kaartje van Mark en mocht ze mee….

 

Zouden jullie zonder carnaval ook bij elkaar gekomen zijn?


Nee, dan hadden we elkaar waarschijnlijk niet leren kennen. We waren dan beide niet op het juiste moment op de juiste plek geweest. Er is toch een leeftijdsverschil, waardoor je elkaar minder snel vindt. Mark was zich daarnaast aan het oriënteren om in het buitenland te gaan werken. Anne woonde doordeweeks op kamers en was ook niet altijd in Horst te vinden. 

 

Hebben jullie een Carnavalslied waaraan jullie speciale herinneringen hebben? 


Er is een mooie combi van ons beide ontstaan tijdens de carnaval “Frans Geliërd” (een combi van Frank en de Sterren en Jônk Geliërd). Deze naam en onze eigen carnavalsnummers van 2019 symboliseren onze liefde dan natuurlijk wel. Met name het nummer van Frank en de Sterren omdat we als Horst hiermee in de finale van het LVK stonden en héél Horst achter ons stond. Dat was wel echt een cadeautje en een hoogtepunt van 2020!

Als Carnaval niet zou bestaan dan …. ? 


Hadden we allebei heel veel tijd over na kerst. Dat is gewoon geen optie. Dan zou er geen carnavalsnummer geschreven worden voor Jônk Geliërd en Frank en de Sterren (óf Frans Geliërd). “En dan zouden er geen voorbereidingen voor de optocht zijn met Lemmen & Co”, aldus Anne. 

Anne  Mark extra

“De afgelopen vier jaar heb ik in de carnaval super gave dingen meegemaakt, van boorebrullef met HC Wittenhorst, tot zingen bij Frank en de Sterren”, deze zouden dan niet meer voorkomen en dat zou echt heel jammer zijn.

De liedjes en ideeën voor de optocht dit jaar lagen al klaar. Mark zou voor het eerst als loslopende gek mee doen. Maar nu de relatie serieus is, heeft Mark natuurlijk geen keuze meer en zal hij voortaan mee moeten lopen bij Lemmen & Co. Dat carnaval niet door gaat dit jaar, is daarom erg jammer, maar échte carnaval moet je wel zonder restricties kunnen vieren, liever niet dan half!

 

De invloed van Carnaval op onze relatie is? 


Het zorgt ervoor dat wij onze sociale kringen heel makkelijk samen komen en dat we natuurlijk ook veel samen zijn. We zijn tijdens carnaval ook geïnteresseerd in de zelfde evenementen. Je snapt van elkaar hoe carnaval gevierd wordt, bijvoorbeeld als liedjeszangers. Mark zijn carnaval was een stuk rustiger geweest als hij niet met Frank en de Sterren mee had gedaan. Anne viert carnaval wellicht wel in extreme mate en wil alles graag meemaken. “Mijn hele familie heeft dat ook, en ook in onze familie is dat iets wat we altijd samen doen”.  Anne vindt het dan ook heel fijn dat Mark het oké vindt en het begrijpt, al wordt hij er ook gewoon in meegetrokkken. “We snappen ook heel goed dat er mensen zijn die carnaval vieren helemaal niet begrijpen, het is moeilijker als je een partner hebt die dat niet begrijpt”.

 

Wat is jullie meest romantische diner tijdens Carnaval?


Nou, Mark heeft dus een “loempia-theorie” die in extreme mate wordt uitgevoerd tijdens carnaval.

Mark heeft al jaren ‘s ochtends géén kater. Zijn theorie is, en die klopt, dat dit komt doordat hij ‘s avonds om het 1,5 uur twee loempia’s gaat eten bij de loempiakraam. Hij heeft echt nooit een kater! Anne is hem dit jaar meerdere malen gevolgd en had uiteraard ook géén kater! Daarnaast is het ook nog heel gezellig want je hebt even een romantisch momentje met zijn tweeën buiten bij de kraam. Twee vliegen in één klap dus!

 

Hoe reageerde jouw omgeving?


Die zijn er bovenop gesprongen, die reageerde echt intens. “Je had gelijk heel gezellig Lemmen&Co erbij”, aldus Mark. Mark heeft weinig familie die in Horst woont, dus die kregen het wat minder mee. Ron, zijn broer en ook zanger bij Frank en de Sterren, had ook iets meer tijd nodig om er achter te komen. Het was echter wel  al heel snel duidelijk dat Frank en de Sterren het als geheel door had. Er werden de nodige scherpe opmerkingen in de groepsapp gemaakt. Ook in de app van de liedjeszangers stonden wel eens deels gecodeerde en geheime berichten.

We kregen niet echt de rust om het zelf nog te onderzoeken en te vinden. Ondanks de geweldige carnaval die we dat jaar samen hadden, hielden we vol “Als alles weer normaal is, dan gaan we het eens rustig aankijken”.

 

Jullie zijn ervaringsdeskundigen, hebben jullie nog tips voor een vrijgezel of iemand met een geheime liefde? 

Schrijf een nummer voor de liedjesavond en doe mee! Wie weet ontmoet je daar wel iemand! De carnaval is een laagdrempelige manier om op iemand af te stappen en een praatje te maken.

Dan is Horst één grote familie! Maak samen de Beppie Bingo, dan kan er zomaar wat ontstaan. Doe eens gek én laat je niet weerhouden!