Danique en Kevin

Vastenaovend 2022 27, 28 februari en 1 maart

“Want d’r is aalt waat te belaeve in ’t Mieteriks leave.”……..
“En kiekte ’s oavends in de zaal, stiet alles op de kop, dreumel, dreumel, dreumel……”

 

5. Kevin & Danique

 

Naam:   Danique Keijsers& Kevin Alards

Leeftijd: 26 jaar & 27 jaar 

Woonplaats: Horst

Liefde ontstaan op : Zaterdagavond 6 februari 2010, lees ons verhaal hieronder

 

 

 

 

 

 

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?  


Danique ging bij de overburen altijd naar de verjaardagen. Kevin, die familie is van de overburen, was daar ook wel eens op hetzelfde tijdstip om vlaai te eten. Maar zoals dat gaat als je jong bent, vooral niets laten blijken….

Dag en jaar wanneer liefde is ontstaan

Daniquekevinweb1-1De vonk is overgesprongen het weekend voor de carnaval op zaterdagavond 6 februari 2010. Danique ging mee als dansmarietje van D’n Dreumel met Prins Sjaak I naar de zittingsavond in Meterik bij de Meulewiekers. De uittrekkende groep zit die avond altijd op de bühne, zo ook deze avond. Danique mocht als dansmarietje samen met  Anne van Rengs en ceremoniemeester Roland van Helden telkens de artiesten ophalen achter in de zaal, deze naar voren begeleiden en na het optreden telkens weer naar achteren begeleiden. 

Danique (links) als dansmarietje op de bewuste avond 

Daniquekevinweb2
Helemaal achter in de zaal langs het middenpad zat Kevin en telkens kwam Danique daar huppelend en lachend langs. Tijd om iets te zeggen was er niet, maar telkens een lach zegt meer dan 1000 woorden

Op het einde van de avond wilde Danique graag een praatje maken met Kevin. Ze kenden elkaar immers oppervlakkig en het liefdevolle lachen over en weer vroeg toch om een gesprek. Echter toen Danique zich na het officiële gedeelte (de bus stond al bijna te wachten) zich naar achter in de zaal spoedde…………..was Kevin al verdwenen. Wat restte was een kort gesprekje met de moeder van Kevin.Kevin achter in de zaal     


De carnavalsdagen die volgden, gingen voorbij zonder al te veel contact. Ze zagen elkaar wel hier en daar op enkele recepties. Kevin zat namelijk bij de Raad van Elf van de Meulewiekers. Enkele weken  na de carnaval  kwamen ze in contact via MSN Messenger (een gratis online chatprogramma) wat toen zeer bekend was onder jongeren. Enkele dates volgden waaronder Engelse bijles. Danique was hier niet zo goed in en Kevin gaf aan dit beter te kunnen en haar te willen helpen. Uiteindelijk, enige tijd later, op 9 april 2010 na het kijken van de film Titanic vroeg Kevin of Danique verkering met hem wilde. Het antwoord was natuurlijk ‘Ja’. 

 

 

Wat is de invloed van carnaval geweest op het overspringen van de vonk?

Doordat Danique als huppelend dansmarietje meer dan dertig keer op de bewuste avond langs Kevin moest, waren er net zo veel “verplichte” contactmomenten, dus meer dan dertig keer vriendelijk lachen en ander non-verbaal contact maken. Carnaval zorgde er dus voor dat de contacten die avond zich langzaam opbouwden en het plotselinge verdwijnen van Kevin maakte het verlangen alleen maar groter.  

 

Zouden jullie zonder carnaval ook bij elkaar gekomen zijn, zo niet wat had je dan gemist?


Zonder carnaval zouden Kevin en Danique niet op deze manier verliefd op elkaar zijn geworden. Of de vonk ook echt overgeslagen zou zijn zonder carnaval, ze denken van niet.

Wat ze gemist hadden is een relatie die nu al bijna 11 jaar duurt. Alsof het zo moet zijn, was het, nu bijna 11 jaar geleden carnavalszondag Valentijnsdag, de dag dat de liefde nog niet “aan” was, maar het verlangen des te meer. Carnavalszondag valt dit jaar ook weer op 14 februari, dus nu ook weer Valentijn, met een tussenpoos van precies 11 jaar. Toeval bestaat niet ☺. 

 

Hebben jullie een Carnavalslied waaraan jullie speciale herinneringen hebben? Of welk Carnavalslied symboliseert jullie liefde?  


Dat is misschien een open deur en niet verrassend, maar Dansmarietje van Minsekinder is het liedje dat beiden als treffend typeren. Welk dansmarietje wil niet op dit nummer dansen op de bühne of tafel in de zaal en welke jonge jongen kijkt niet op tegen een jongedame in een mooi pakje dat elegante danspasjes maakt?

Een lied dat bij Kevin en Danique speciale herinneringen oproept is “Weej same” van Lisette Vervoort en dan helemaal op het moment zoals hieronder wordt beschreven… 

 

Welk Carnavals moment is jullie speciaal bijgebleven? 


Voor op social media en de Klos Kevin en DaniqueCarnavalsdinsdagavond 2013; Kevin treedt in Meterik af als adjudant van de Meulewiekers, voor Danique is het in Horst de laatste avond als dansmarietje van Prins Geert II. Deze avond staat ze dan, samen met het andere aftredend dansmarietje Anne van Rengs en het prinselijk gezelschap op de tap bij Grandcafé Liesbeth wetende dat Kevin dit niet mee zal maken. Hij is immers bij de Meulewiekers bij zijn eigen afscheid. Hoe groot is dan ook de verbazing als na 01:00 uur Kevin ineens het dampende café binnenkomt en het afscheid van Danique mee mag vieren. Danique wist niet hoe snel ze van de tap naar beneden moest springen om Kevin te omhelzen en de vraag stelde; “Wat doe je hier? Moet je niet in de Meterik zijn?” Als dan ook nog “Weej same” van Lisette Vervoort wordt gedraaid is het sprookje compleet.   

 

Als Carnaval niet zou bestaan dan …. ?


Was het nog maar de vraag of er een vonk was overgesprongen en zeker nog maar de vraag of de relatie ooit was ontstaan…….

 

De invloed van caRNAVAL op onze relatie is …. ?


Kevin & Danique extra (2)Carnaval is een onderdeel van de relatie. Danique is jaren dansmarietje van de prins geweest, maakte deel uit van de dansgarde en Kevin is lid van de Raad van Elf van de Meulewiekers geweest. In 2013 is Kevin adjudant geweest bij de Meulewiekers en in 2019 maakte hij deel uit van het Boerebruiloftsgezelschap. Later is hij bestuurslid geworden van het Carnavals Comité Meterik en nu is hij voorzitter. Danique is lid geworden van de jeugdcarnaval en organiseert al jaren de jeugdprinsproclamatie mee. Beide zijn carnavalsvierders in hart en nieren. Zijn ze niet in Horst te vinden, dan kun je ze wel in Meterik aantreffen.
 

 

 

Wat is jullie meest romantische diner tijdens Carnaval?


Of je het romantisch kan noemen is de vraag, maar carnavalszondag na het feest in de Mèrthal is het culinaire uitstapje bij Hart van Horst wel een hoogtepunt voor de smaakpapillen.

DaniqueKevinweb3

 

Hoe reageerde jouw omgeving op de verkering?


Ja, als je als Horster dansmarietje van D'n Dreumel verkering krijgt met een lid van de Raad van Elf van de Meulewiekers, dan vraag je wel om opmerkingen. Dat dit altijd heel goed is gegaan verklaart misschien ook wel de speciale band die op carnavalsgebied tussen beide kernen bestaat. Op dit moment wonen Danique en Kevin samen in Horst, waar rond de carnaval de Dreumel- en Meulewiekersvlag fier langs elkaar wapperen. Niks geen strijd, maar verbondenheid.   

 

Wat is het uiterste wat je hebt gedaan om de ander te veroveren?

Dat heb je hierboven al kunnen lezen. Dat Kevin bijles Engels ging geven bij Danique was niet omdat Kevin uitblonk in dit vak, maar een uiterste poging om bij elkaar te komen. Je hoeft maar een reden te hebben……

Jullie zijn ervaringsdeskundigen, hebben jullie nog tips voor een vrijgezel of iemand met een geheime liefde?

Veel oogcontact maken en daarbij lief lachen. Je ziet waartoe dit kan leiden……

 

Kevin & Danique extra