Jori en Tom

Vastenaovend 2022 27, 28 februari en 1 maart

"Tussen de wagebouwers mien prins op ‘t witte paerd gevonge!"

 

2. Tom & Jori

 

Naam: Jori Beeren en Tom Drissen

Leeftijd: 27 jaar & 31 jaar 

Woonplaats: Horst

Waar hebben jullie elkaar ontmoet? We hebben elkaar ontmoet op de liedjesavond van 2009/2010. Tom deed mee met De Wagenbouwers en Jori deed samen met Joske mee.

 

 

 

 

 

 

Dag en jaar wanneer liefde is ontstaan 

Hoewel we elkaar op de liedjesavond hebben leren kennen is de vonk pas later overgeslagen. Tijdens de liedjesavond is Jori samen met Joske eerste geworden en Tom met De Wagenbouwers tweede. Hierdoor kwamen we beiden op de cd en kwamen we elkaar bij iedere activiteit van de carnaval tegen. Na een optreden werd er altijd nog gezellig wat gedronken en feest gevierd. 

Tijdens de proclamatie van Prins Sjaak was Tom om 00.00 jarig. Door de felicitaties raakten we aan de praat. Na afloop kwamen we erachter dat we dezelfde kant op moesten fietsen en zo bracht Tom Jori naar huis. Hierna was er veel sms-verkeer op en neer en uiteraard kwamen we elkaar in de weken erna nog heel veel tegen.

Na twee weken sloeg de vonk pas echt over en was daar de eerste kus. Op carnavalsdinsdag, 16 februari, werd het ‘officieel’.

 

Wat is de invloed van carnaval geweest op het overspringen van de vonk?

Doordat we beide aan de liedjesavond meededen hebben we elkaar leren kennen. Bij De Wagenbouwers is het ontstaan als grapje, maar gelukkig is het ook werkelijkheid geworden.

 

Extra foto 1 voor op social media Jori en Tom

 

Zouden jullie zonder carnaval ook bij elkaar gekomen zijn, zo niet wat had je dan gemist?

Zonder carnaval hadden we elkaar waarschijnlijk niet leren kennen. Tom komt van oorsprong uit Sevenum en is ook 5 jaar ouder. We zouden dan 11 jaar liefde hebben gemist, een geweldige bruiloft en een fantastisch lief zoontje.

 

Hebben jullie een Carnavalslied waaraan jullie speciale herinneringen hebben? Of welk Carnavalslied symboliseert jullie liefde? 

Voor ons zijn dit natuurlijk ‘Wiedeweg’ en ‘Weej van de wagenbouw’. Zonder deze twee nummers hadden we elkaar nooit leren kennen. Joske en Jori zongen over een prins op ’t witte paerd en hebben deze allebei gevonden in 2009/2010. 

 

Daarnaast vinden we het nummer ‘Kom met meej mei’ van Joonk Gelierd erg speciaal. Dit nummer beschrijft precies hoe wij elkaar hebben leren kennen en bij elkaar zijn gekomen.

 

Welk Carnavals moment is jullie speciaal bijgebleven?

Eigenlijk is elke carnaval voor ons speciaal en kunnen we niet één specifiek moment kiezen. Carnaval is een bijzonder leuke tijd en natuurlijk de tijd dat wij bij elkaar zijn gekomen. Ieder jaar staan we hier dan ook bij stil!

Deze carnaval, in 2021, zijn we 11 jaar samen en is dus extra bijzonder voor ons. Helaas kunnen we dat niet vieren op de manier zoals we dat graag met z’n allen hadden gewild, maar dat komt vast wel weer!

Extra foto 2 voor op social media Jori en Tom.jpg

 

Als Carnaval niet zou bestaan dan…? 

Dat kunnen we ons eigenlijk niet voorstellen… Dan hadden wij elkaar nooit gekend. Verder hadden we dan een hoop leuke feestjes en gezelligheid gemist.

 

De invloed van Carnaval op onze
relatie is…? 

Ieder jaar zijn we weer te vinden bij de meeste carnavalsfeestjes in Horst. We vieren beide graag carnaval. Niet meer op het podium maar nu samen voor het podium.

 

Wat is jullie meest romantische diner tijdens Carnaval?

Ieder jaar gaan we aansluitend aan het feest in de Mèrthal met vrienden ergens thuis eten. We worden iedere keer weer verrast met verschillende lekkere gerechten. Heel gezellig, maar de romantiek spat er natuurlijk niet echt vanaf…

 

Hoe reageerde jouw omgeving op de verkering?

Door het leeftijdsverschil waren de reacties niet allemaal heel enthousiast. Jori was pas net 16 en Tom 21. Dit klonk toen als een heel groot verschil. Nadat vrienden en familie de ander hadden leren kennen was dit gelukkig snel voorbij. En eerlijk gezegd merkten we zelf weinig van dit leeftijdsverschil.

 

Wat is het uiterste wat je hebt gedaan om de ander te veroveren?

2 uur lang in een ijskoude bus van Tom z’n bijbaan zitten terwijl het buiten heel hard had gesneeuwd, om maar geen afscheid van elkaar te hoeven nemen. Achteraf gaven de ouders van Jori aan dat ook wel binnen hadden mogen komen…

 

Jullie zijn ervaringsdeskundigen, hebben jullie nog tips voor een vrijgezel of iemand met een geheime liefde?

Ga niet te veel op zoek, de liefde komt wanneer je het niet verwacht!

Extra foto 3 voor op social media Jori en Tom.jpg