Linda en Lesley

Vastenaovend 2022 27, 28 februari en 1 maart

“Met carnaval 2017 is ut begos, weej loate elkaar ni miër los!"

7. Lesley & Linda

 

Naam:  Lesley (beter bekend als: Lassy) Baltussen en Linda Baltussen-Zanders

Leeftijd: beide 31 jaar 

Woonplaats: Horst

Liefde ontstaan op :

Eerste vonkje/dronken gesprek: aan het einde van de receptie van Jeugdprins Miel I, 18 februari 2017

Vlam in de pan: na de oefenreceptie van de Zomercarnaval, Zomerprins Bram I, 19 februari 2017

 

 

 

 

 

 

 

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?

De eerste ontmoeting herinneren we ons allebei niet meer bewust, maar we zijn even oud en hadden dus gemeenschappelijke vrienden/bekenden en gingen op dezelfde plekken uit. Onze wegen zijn zich dus in het verleden vaker gekruist (zo zagen we, achteraf, ook op oude foto’s), maar de interesse over en weer was toen nog nihil. Ter illustratie: Linda zat op ’t gymnasium, Lassy was bij vlagen aanwezig op ’t vmbo… Onze werelden konden toen niet veel harder van elkaar verschillen.

 

 

Wat is carnaval geweest op het overspringen van de vonk?

Foto 4  MOET IN ARTIKELDe eerste (en we dachten toen ook nog: de enige) gemeenschappelijke deler die we hadden was het vieren van carnaval, en dan liefst ’t héle seizoen lang. In die periode kwamen we elkaar dan ook al steevast veel tegen en een vriendelijk ‘hallo’ kon er altijd wel vanaf. In het seizoen 2016/2017 was Lassy actief als bestuurslid van alternatieve carnavalsvereniging De Lange en speelde hij bij De Schitspoel en Linda zat bij de boorebrullef van c.v. D’n Dreumel, was trainster bij de dansgarde en dansmarietje bij de Zomercarnaval. Ook zonder ‘in functie’ te zijn waren we bij veel activiteiten aanwezig, dus onze paden kruisten zich dat carnavalsseizoen héél vaak. Het toeval wilde ook dat we dat jaar allebei niks ‘aan ’t hendje’ hadden. Tel daar de nodige pilsjes bij op en ’t feit dat Lassy een geweldige openingszin had door Linda nog te kunnen feliciteren met haar verjaardag (17 februari) en zo is ’t begonnen…

 

 

Zouden jullie zonder carnaval ook bij elkaar gekomen zijn, zo niet wat had je dan gemist?


Waarschijnlijk niet! In elk geval zouden we, als één van ons geen carnaval zou vieren, onze huidige ‘partner in crime’ op dat gebied moeten missen. Doordat we in deze periode allebei actief zijn, begrijpen we ook goed waar de ander dan zo druk mee is. We zien elkaar bijvoorbeeld op ’n zittingsavond maar kort, maar hebben dan elk met onze eigen bezigheden en veel plezier en zodra we weer allebei klaar zijn kunnen we ons enthousiasme met elkaar delen. Dit werkt voor ons perfect en zouden we dus niet willen missen! 

 

Foto 5

 

 

Hebben jullie een carnavalslied waaraan jullie speciale herinneringen hebben? Of welk carnavalslied symboliseert jullie liefde? 


Een evergreen waar wij mooie herinneringen aan hebben is ‘Euverkant van de nacht’ (Jocus). Dit nummer was zelfs het állerlaatste nummer op onze bruiloft op 27 september 2019. Terwijl de gasten buiten ons opwachtten en een erehaag vormden met sterretjes, hebben wij binnen de (tot nu toe) mooiste dag van ons leven met dit nummer afgesloten. 

Een nummer waar wij helemaal los op gaan is ‘Zing maar mei’ van Karen en Bart. Dat nummer hadden we zelf graag willen uitbrengen. Een veel minder bekend nummer overigens, maar draai dit liedje en onze dag kan niet meer stuk.

 

Zouden jullie zonder carnaval ook bij elkaar gekomen zijn, zo niet wat had je dan gemist?

Welk carnavals moment is jullie speciaal bijgebleven? 


Dat zijn er meer, maar speciaal was toch wel carnavalszondag 2017. De tamtam dat wij elkaar gevonden hadden was rond in ’t Dreumelriek en de meest aan ons gestelde vraag van die dag was dan ook of we een setje waren. Dat was toen overigens nog niet zo hoor. Voor ons was het vooral nog erg gezellig en weinig serieus.

 

Als carnaval niet zou bestaan dan...?


… zagen onze agenda’s er uit zoals nu in ‘seizoen’ 2020/2021: akelig leeg.

 

De invloed van carnaval op onze relatie is ….? 


Zoals hierboven beschreven was de invloed van carnaval cruciaal voor het ontstaan van onze relatie. Dat deze ook daarna zou voortbestaan hadden we zelf niet verwacht, maar bleek toch echt zo te zijn. Inmiddels zijn we getrouwd en in mei verwachten we een nieuw Dreumelke of Dreumelinneke!

 

Foto 8

 

Wat is jullie meest romantische diner tijdens carnaval? 


Hahaha, dat was de kennismaking van Lassy met z’n schoonouders bij ‘Tony’ na die beruchte oefenreceptie in 2017. Veel romantischer wordt het tijdens carnaval niet. Maar onvergetelijk was het wel!

 

Hoe reageerde jullie omgeving? 


Die hadden eerder door dan wijzelf dat het tussen ons meer was dan een seizoensgebonden carnavalsliefde. 

Het thuisfront van Lassy kreeg dit niet zo mee, omdat die minder fanatiek carnaval vieren, maar nadat wij zelf toegegeven hadden dat we elkaar meer dan leuk vonden, waren ook zij heel blij voor ons.

 

Wat is het uiterste wat je hebt gedaan om de ander te veroveren?

Hahaha, uh, ’n pilsje/halfom voor de ander bestellen?

 

Jullie zijn ervaringsdeskundige, hebben jullie nog tips voor een vrijgezel of iemand met een geheime liefde?


Hallo zeggen kost niks en wie niet waagt… precies!