Trudy en Ruud

Vastenaovend 2022 27, 28 februari en 1 maart

“ Vastenaovend is where the magic happens”

Carnaval 2006. Hoe de merthal decor vormde voor Trudy en Ruud.
"Nooit gedacht dat deze middag zo’n prachtige toekomst zou brengen"

 

6. Ruud & Trudy

 

Naam:  Trudy Houwen - Custers & Ruud Houwen

Leeftijd: 34 jaar & 36 jaar 

Woonplaats: Horst

Inmiddels zijn we al bijna 15 jaar samen. Er is in de loop d’r  jaren wel het een en ander veranderd. En dan hebben we het niet over wat rimpels of een grijs haartje links of rechts.

Ruud is 36 jaar, Trudy 34 jaar, allebei komen we uit Horst en hebben 2 kids: Fleur van 13 jaar en Daan van 11 jaar. Ook zijn we 4,5 jaar geleden getrouwd en gaan we voortaan als man en vrouw door het leven.

Maar even terug naar hoe het allemaal begon 

Carnavalsmaandag 2006 waren we in de Mèrthal, Trudy met de vriendinnen aan het sjoenkele en Ruud met de Wagenbouwers aan het zoëpe. Totdat we in de drukte ineens elkaar tegen het lijf liepen, naar elkaar lachten en begonnen mee te zingen met het “geweldige” nummer wat er werd gedraaid:  “Vlieg met me mee naar de regenboog” van Paul de Leeuw. Blehhh… Paul de Leeuw, maar ja.. Het is tenslotte carnaval en dan doe je net even wat gekker als normaal. Terwijl het nummer nog speelde sprak Ruud, Trudy aan en vroeg: “naar welke kleur van de regenboog zullen wij samen vliegen”? Trudy antwoordde:  “paars”. Die kleur leek Ruud wel te bevallen want hij bleef maar plakken en ze kwam niet meer van hem af. Samen hadden we nog een gezellige middag in de Mèrthal en ’s avonds troffen we elkaar weer bij Liesbeth. Toen we samen gespot werden daar in de kroeg door onze zusjes, kwamen er al snel de wildste verhalen over hoe “gezellig” dit zou zijn voor in de toekomst.  Want zij bleken vriendinnen te zijn en zagen een relatie tussen hun broer en zus wel zitten. Waarschijnlijk hadden hun de vonken er al eerder van af zien spatten dan wij zelf, maar ja.. we waren tenslotte ook niet meer helemaal nuchter. Bij Liesbeth deden we nog wat drankjes en gingen we samen mee in de polonaise. Later op de avond werden er telefoonnummers uitgewisseld en carnavalsdinsdagochtend volgde het eerste smsje (tsja…  WhatSapp bestond nog niet). We hebben elkaar die dag maar even vluchtig gezien, omdat Ruud mee liep met de optocht in Hegelsom en we spraken af om na de carnaval een keertje samen wat te gaan drinken. Dat hadden we tenslotte met de carnaval nog niet genoeg gedaan.

De donderdag na carnaval spraken we af en gingen we gezellig verder in de kroeg waar we gebleven waren. Deze avond volgde de eerste zoen en vanaf toen was het dikke mik!

Foto 1Foto 3

Inmiddels hebben we 2 geweldige kids, die graag meegaan in het 

carnavalsgedruis. Samen naar de optocht kijken met een drankje en wat lekkers en daarna naar Liesbeth is op de zondag toch wel vaste prik. Waar Trudy inmiddels de wilde haren wat is verloren en wat minder op stap gaat, is Ruud nog geregeld in de kroeg te vinden als het carnaval is. Natuurlijk vindt Ruud het dan ook  geen enkel probleem als Trudy op zondagavond, nadat we traditiegetrouw samen met de vrienden en alle kids frietjes hebben gegeten, zegt dat ze wel met de kids naar huis gaat, want dan kan hij weer even lekker de beest uithangen.


Carnavalsmaandag zijn we natuurlijk weer te vinden in de Mèrthal om even lekker gek te doen, maar ook om even samen stil te staan bij wat deze mooie dag ons allemaal heeft gebracht.

Dus voor iedere vrijgezel, kijk met de carnaval even verder dan dat gekke pakje of dat blauwe wagenbouwershoedje, want voor je het weet loop je de liefde van je leven mis! 

TrudyRuud3