Dansgarde

Vastenaovend 2018 11, 12 en 13 februari

Dansgarde-dreumelTerwijl we nog volop genieten van de prachtige dansen die dansgarde d’n Dreumel dit seizoen ten tonele brengen, worden op de achtergrond de laatste handelingen verricht om na carnaval met een nieuw systeem verder te gaan. Hoewel… nieuw? Eigenlijk gaat de dansgarde terug naar de basis. 

 

Nieuwe indeling dansgarde - seizoen 2017/2018

Dansgarde

Vanaf aankomend seizoen zullen de jongste meiden (vanaf ongeveer 6 jaar) kunnen starten in de minioren trainingsgroep, waarin ze spelenderwijs ritmegevoel en lenigheid gaan aanleren.

Zodra ze ongeveer 8 à 9 jaar oud zijn, stromen de danseresjes door naar de junioren showgroep. Deze groep zal tijdens activiteiten van c.v. d’n Dreumel showdansen laten zien op leuke thema’s.

In de showdans zullen ook al herkenbare elementen uit het gardedansen worden verwerkt. Zo worden de meiden klaargestoomd om vanaf ongeveer 12 jaar te kunnen schitteren in de gardegroep, met een echte gardedans.

Deze mooie, maar ook intensieve tak van sport, zal zo weer de aandacht krijgen die het binnen een carnavalsvereniging verdient. Tot slot sluiten de meiden af in de senioren showgroep. Ook deze groep zal (net als de junioren showgroep) showdansen vertonen op herkenbare een aansprekende thema’s.


Afscheid

De ‘reorganisatie’ heeft de afgelopen seizoenen al tot wat wisselingen in de groepen geleid. Dit jaar is dat goed zichtbaar bij de grote showgroep, ontstaan na samenvoeging van de drie oudste groepen. Ook staan er dit jaar bij wijze van uitzondering twee gardegroepen op het podium in plaats van twee showgroepen. Helaas leidt het nieuwe systeem er ook toe dat we na dit seizoen afscheid moeten nemen van de huidige senioren gardegroep. Zij zullen het stokje overdragen aan de nieuwe gardegroep. Gelukkig blijven de meiden nog wel in de (senioren) showgroep bij ons dansen! 

Ook nemen we na dit seizoen afscheid van trainsters Linda van den Boogaard en Marjolein Cox. Zij begonnen bijna 21 (!) jaar geleden allebei als minioren bij de dansgarde. Ze zullen ons om (erg leuke) persoonlijke redenen gaan verlaten. D’n Dreumel bedankt deze dames voor hun grote inzet!IMG_6121 IMG_6119 IMG_6118