Dansgarde d'n Dreumel

Vastenaovend 2025 2, 3 en 4 maart

Dansgarde-dreumel Carnavalsvereniging d’n Dreumel heeft al sinds haar oprichting een eigen dansgarde. Elk jaar worden er door de dansgarde mooie nieuwe garde- en showdansen ingestudeerd, onder leiding van de trainsters. Samen met het begeleidingsteam wordt er voor gezorgd dat deze dansen in het carnavalsseizoen weer prachtig op de bühne komen te staan.

 

Bij de dansgarde staat plezier natuurlijk voorop! Omdat de dansgarde tevens een ‘visitekaartje’ van de carnavalsvereniging is, streven we ook naar kwaliteit. Op de trainingen wordt dan ook altijd hard gewerkt om het beste uit de meiden naar boven te kunnen halen. Maar daarnaast is er natuurlijk meer dan genoeg ruimte voor een grapje of verhaaltje en wordt er ook voor en na de trainingen en optredens altijd veel plezier gemaakt.

Tot slot verzorgt de dansgarde ook de dansmarietjes die met de prins en zijn gevolg op pad gaan. Deze meiden zijn ook allemaal actief in één van onze dansgroepen. Twee hofdansmarietjes gaan bij de vele activiteiten van de uittrekkende groep mee. En een groep van tien dansmarietjes vergezelt de prins bijvoorbeeld in de optochten en tijdens de receptie. Deze groep draagt nog de traditionele blauw/witte dansmarietjespakjes.


Minioren trainingsgroep

Meisjes vanaf 6 jaar kunnen lid worden van onze dansgarde. Ze beginnen dan in de minioren trainingsgroep, waar ze alvast spelenderwijs gaan oefenen op lenigheid en ritmegevoel. In deze groep kunnen nieuwe leden gedurende het hele seizoen instromen. In beginsel zal de minioren trainingsgroep nog niet optreden. Als het niveau van de groep het toelaat, zal er wel al aan een dansje gewerkt worden, om op onze eigen voordansavond te kunnen laten zien.

Junioren showgroep

Vanaf een leeftijd van ongeveer 8/9 jaar, zullen de meisjes doorstromen naar de junioren showgroep. In deze groep wordt jaarlijks een showdans aangeleerd op een aansprekend thema met bijpassende pasjes, kleding en muziek. Er wordt daarbij ook duidelijk aandacht besteed aan lenigheid en garde-elementen. Zo worden de meiden, via het showdansen, voorbereid op het gardedansen. Bij voldoende plek is instromen in deze groep bij aanvang van elk seizoen ook mogelijk.

Gardegroep

Na de junioren showgroep volgt de gardegroep, waar de meiden vanaf ongeveer groep 7/8 naartoe mogen. De overgang naar deze groep verloopt middels een 'schakeljaar'. De meiden treden dan nog een jaar mee op met de junioren showgroep en trainen in dat jaar ook alvast mee met de garde. Dit omdat gardedansen echt een specifieke tak van sport is en de meiden hier op deze manier alvast aan kunnen wennen. We hopen zo een constant en goed niveau te kunnen behouden. Nieuwe danseressen zijn (mits er voldoende plek is) bij aanvang van het seizoen natuurlijk ook in deze groep welkom. Lenigheid, of in elk geval aanleg daarvoor, is dan wel gewenst.

Senioren showgroep

Na de gardegroep, waar we de meiden zo lang mogelijk enthousiast voor hopen te houden, volgt dan nog als afsluiting de senioren showgroep. Hier hopen we nog jaren plezier te hebben van onze danseressen en met hen mooie, spetterende showdansen te kunnen presenteren!


Aanmelding en contact

Voor aanmelding van nieuwe leden of extra informatie is de dansgarde te bereiken via dansgardehorst@hotmail.com.

KIJK OOK EENS OP DE FACEBOOK PAGINA VAN DE DANSGARDE!

Neem ook eens een kijkje in onze shop waarin we oude showkleding / carnavalskleding verkopen.


  

   IMG_3589  Zit. av. 2020-55 Zit. av. 2020-137