Neejs

Vastenaovend 2025 2, 3 en 4 maart

Familie Boots-Craenmehr ontvangt Den Alden Knoeper!

8 januari 2023

Jaarlijks kennen de Ald Preense van Carnavalsvereniging D’n Dreumel te Horst “den Alde Knoeper” uit aan iemand of meerdere personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de carnaval in het algemeen én voor Carnavalsvereniging D’n Dreumel in het bijzonder. In 2023 wordt “Den Alde Knoeper” toegekend aan:

Familie Boots – Craenmehr uit Horst,

Al ruim 30 jaar zet de familie Boots-Craenmehr zich in voor de carnaval in Horst. Diverse fraaie carnavalsliedjes zijn geschreven én ten gehore gebracht tijdens de liedjesavonden waarbij vele prijzen in de wacht werden gesleept met onder andere de 2e prijs op het LVK en het winnen van het TVK als één van de hoogtepunten. De familie of één van de leden ervan is/was actief in diverse (carnavals)bands, muzikale Horster theaterproducties, levert al jaren een bijdrage aan de KLOS, presenteert carnavalszittingen, nam deel aan of organiseerde de jeugdliedjesmiddagen en is actief bij de jeugdcarnaval. Aan de optocht wordt regelmatig deelgenomen en aan diverse creaties werd meegebouwd. Zelfs een huwelijksaanzoek vond plaats tijdens de carnaval op de bühne én een jonge Dreumel uit de familie werd geboren op carnavalszondag.

Door de Ald Preense is daarom unaniem besloten de Alde Knoeper uit te reiken aan de familie Boots-Craenmehr en wel op woensdag 1 februari om 20.11 in t Gasthoes waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd.

De avond wordt opgeluisterd door enkele toespraken én door diverse optredens van Horster artiesten, waaronder de familie zelf.