Neejs

Vastenaovend 2025 2, 3 en 4 maart

Hannes voor Horster biljarters

5 februari 2018

Afgelopen vrijdagavond, 2 februari, werd in een bomvolle Mèrthal in Horst “de Klos” van 2018 officieel overhandigd aan geregend prins Koen II met zijn gevolg. 

Op het einde van deze avond, die voor een groot deel werd verzorgd door schrijvers die voorlazen uit eigen werk, maakte “meisterklosjaar” Ger Gubbels de naam van “D’n Hannes” 2017 bekend.“Iemes verdint d’n Hannes ás heej boete zien schuld duchtig gekloët is”, aldus Ger Gubbels. Na het opsommen van een aantal “niet”-gehonoreerde nominaties werd duidelijk, dat “D’n Hannes” 2017 ging naar de Horster biljarter. Voor en na verdwijnen de biljarttafels uit de Horster cafés, of sterker nog de cafés verdwijnen zelf. En wordt de biljarter steeds weer gedwongen een nieuw onderkomen te zoeken. Uiteindelijk zijn verschillende biljarters, zonder dat ze hierin zelf “een keu(s)” hadden  terechtgekomen in ’t Gasthoês, maar nu daar de verbouwing begint, is dat ook afgelopen….

Namens de Horster biljarters werd “D’n Hannes” 2017, die ook dit jaar weer werd gemaakt door Al Jacobs,  in ontvangst genomen door Hay Marcellis.