Neejs

Vastenaovend 2025 2, 3 en 4 maart

Jubileumweekend 5x11

10 november 2017

Carnavalsvereniging “D’n Dreumel” uit Horst maakt zich op voor het 5x11 jarig jubileumweekend, dat van vrijdag 17 t/m zondag 19 november gevierd wordt in de Mèrthal.  

Voorafgaand aan dit weekend zal er voor alle Dreumelleden op zondag 12 november een jubileumbrunch georganiseerd worden, waarbij het jubileumboek én de nieuwe ingerichte website, inclusief film- en fotomateriaal van de afgelopen 55 jaar!, officieel wordt gepresenteerd. Tijdens het jubileumweekend zal de Mèrthal omgetoverd worden tot Dreumelhal. 

Op vrijdag 17 november staat er in samenwerking met de Muziekkantine een muziekavond gepland onder de noemer ‘De Mèrthal giêt plat’.

Dertien lokale bands zullen die avond optreden met nummers in het Horster dialect. Als afsluiter treedt de speciaal voor deze gelegenheid samengestelde “Mèrthal giët plat band” op.

Zaterdagavond is het dan tijd voor hèt jubileumfeest! De avond begint met een  receptie en aansluitend volgt een bruisende feestavond. Waarbij alle regionale (carnavals)verenigingen uitgenodigd zijn, en is er muziek van o.a. De Toddezèk, De Dreumelband, Heite Soep, Powerbaum en Spik en Span.

De zondag heeft als thema ‘Oêt de alde doës’. Tijdens dit matinee zullen buuts, sketches en Horster (carnavals-)muziek uit vroeger tijden herbeleefd worden.  Tevens worden de Dreumelliedjes top-55 en het Horster leesplankje gepresenteerd. Deze middag zijn er optredens van onder andere Um & Um, Dansgarde, Pierre van Helden, Ma veer, Doorgestoake kaart, Rob Achten, Huibertje en Hôrs d'Oeuvre.

Kaarten voor de vrijdag én zondag, á € 5,55, zijn hier te reserveren en te koop bij De Lange / De Beurs / Het Proeflokaal óf te verkrijgen aan de dagkassa.

Nieuws Weekend