Neejs

Vastenaovend 2023

Orde van Momus voor Lei Snellen en Jan Cox

19 april 2016

Tijdens de jaarvergadering van 18 april j.l. van Carnavalsvereniging D’n Dreumel zijn Lei Snellen en Jan Cox door voorzitter Edwin Lemmen onderscheiden in de Orde van Momus. Dit ter gelegenheid van hun afscheid bij het bestuur. De Orde van Momus wordt slechts zeer zelden uitgereikt, ter waardering van het vervullen van een belangrijke functie binnen D’n Dreumel. 

Schermafbeelding 2016-04-19 om 21.27.22

Lei is 17 jaar bestuurslid geweest bij D’n Dreumel (na zijn adjudantschap in 1998 bij Prins Dré) en heeft jarenlang de kar getrokken voor de verkoopacties. Lei, samen met partner Angelique, hebben gedurende die periode de coördinatie verzorgd van de advertenties van de Klos en de bijbehorende huis-aan-huis verkoop van de Klos maar ook van de jaarlijkse liedjes CD. Ook vervulde Lei de rol van 2e secretaris en was hij mede-coördinator van de Mèrthal opbouw waar hij zelf ook flink mee de handen uit de mouwen stak. Binnen het bestuur was Lei daarnaast contactpersoon voor de Archief- en Onderscheidingscommissie (AOC) en de commissie Boerenbruiloft.  

Schermafbeelding 2016-04-19 om 21.26.54Jan is 13 jaar bestuurslid geweest, na in 2001 Prins te zijn geweest. Jan was binnen het bestuur jarenlang de bouwmeester en hiermee mede-kartrekker in de opbouw van de Mèrthal waar hij wekenlang vóór en tijdens de carnavalsactiviteiten aanwezig was om mee te coördineren en bouwen. Ook was Jan contactpersoon en mede-organisator van de Sleuteloverdracht welke reeds jaren door de gemeente, in samenwerking met telkens één dorp binnen Horst aan de Maas, wordt georganiseerd in de Mèrthal. Mede door Jan zijn organisatietalent is dit uitgegroeid tot één van de grootste carnavalsevenementen in de gemeente. Daarnaast is Jan de kartrekker geweest voor het veiligheidsgebeuren binnen D’n Dreumel en heeft hierbij mede aanzet gegeven tot oprichting van de commissie Veiligheid. Binnen het bestuur is Jan al die jaren contactpersoon geweest voor de Bouwcommissie, Wagenbouwcommissie, Veiligheidscommissie en commissie Gevelversiering.

Bestuur en leden van C.V. Dreumel feliciteren Lei en Jan, maar zeker ook hun partners Angelique en Sandra, met deze bijzondere onderscheiding en nogmaals grote dank voor jullie inzet.

 

Schermafbeelding 2016-04-19 om 21.26.54 Schermafbeelding 2016-04-19 om 21.27.22