1995 Prins Jan VI & Jubeljaor 3x11

Vastenaovend 2025 2, 3 en 4 maart

Elk jaar weer tijdens een spannende en feestelijke avond wordt er weer een nieuwe Prins geproclameerd om te mogen regeren over Het Dreumelriek. Zo ook in 1995 waar na een spectaculaire show de proclamatie wordt uitgesproken en tot verrassing van het publiek komt dat jaar Prins Jan VI met zijn Prinses Gerda en adjudanten Ger en Hay naar voren. Dit vieren ze samen met op de achtergrond de Raad van Elf.

Een optreden van de oud-Prinsen tijdens de jaarlijkse pronkzitting. In 1995 deden ze dit in Chinese stijl. Staand: x,x,x, Jan Mooren, x, Huub Heijer, x,Paul, Hansen, Lambert Joosten. Zittend: Paul Herreats, Rinus Janssen, Wim van den Munckhof, x,x,x,)

Niet weg te denken tijdens de carnavalsavonden van D’n Dreumel. Diverse malen succesvol tijdens de liedjesavond van D’n Dreumel en winnaar van het LVK in 1995 met het nummer “De Ganse Santekroam” de Wazelvotte bestaan uit Toën te Bearts, Cor Kuijpers, Thijs Kleeven en Rob Achten.

Voor de start van de optocht staan de deelnemers opgesteld in de Gasthoesstraat en de Kranenstraat. Eén van de thema’s in 1995 was de net aangelegde snelweg A73 die Horst een snelle verbinding heeft gegeven met Venray en Venlo.

Alternatieve carnavalsvereniging De Mission deed jarenlang mee met de optocht. Met hun eigen Prins en hun karakteristieke rood witte kleuren.

Prins Jan VI onthult een beeld dat herinnert aan 3 x 11 jaar carnaval in Horst. Tegenwoordig staat dit beeld tegenover Liesbeth’s Grand Café.

Een tentoonstelling over 33 jaar carnaval bij de D’n Dreumel. Doormiddel van een muur met blikken wordt de tentoonstelling geopend door een terugblik in de tijd te nemen.

Jubileumfoto van carnavalsvereniging D’n Dreumel in 1995 met in het midden Prins Jan VI.

Een cheque voor D’n Dreumel wordt uitgereikt door de toenmalige directeur van de Rabobank aan Jan Nabben de voorzitter van carnavalsvereniging D’n Dreumel.

Een druk bezocht receptie van Prins Jan VI.

Tijdens het geslaagde jubileumfeest van Carnavalsvereniging D’n Dreumel trad André Rieu op. Hij stond toen nog aan het begin van zijn grootste carrière.