Neejs

Vastenaovend 2025 2, 3 en 4 maart

De Lange Horst en CV D’n Dreumel organiseren het Buutgala

9 november 2012

Voor de vierde maal op rij hebben De Lange Horst en Cv D’n Dreumel de handen ineens geslagen om het Buutgala te organiseren: een avondje lachen gieren en brullen met de beste buutreedners!

In willekeurige volgorde, presenteren we je vol trots de volgende reedners: Rob Scheepers, Wim Joosten, Jan Strik, Math Creemers, Berry Knapen, Ger Frencken en Jan Geraedts. De presentatie zal in handen liggen van niemand minder dan Wim Hendrix. De liefhebbers van het genre merken meteen op dat deze lijst bulkt van het talent. Meerdere reedners zullen u bekend zijn en staan garant voor meerdere kampioenschappen, maar we lichten er toch een paar voor u uit.

Wat te denken van Wim Joosten: een entertainer pur sang. Zijn act is een aaneenschakeling van dolkomische kolderverhalen, gelardeerd met no nonsense liedjes. Hij presenteert een programma dat bol staat van de humor, aan de hand van interactie met het publiek.

En wat te denken van Rob Scheepers. Om zijn eigen introductie te gebruiken: ‘Bent u op zoek naar een tonprater die op geniale wijze de slinkse woordgrapjes aan elkaar breidt? Die rustig vertellend zijn verhaal het werk laat doen? Een tonprater die u moeiteloos 20 minuten kan boeien met tekstuele vondsten? Dan moet u niet bij mij zijn. Ik moet het hebben van mijn energieke en overtuigende manier van brengen. Van mijn herkenbare typetjes en mijn enthousiasme.’

Als laatste lichten we Berry Knapen uit. Aan de hand van zijn prijzen: Brabants kampioen Tonpraten in 2007, 2008, 2009, 2011 en 2012. Zuid-Nederlands kampioen Tonpraten in 2007, 2008, 2010, 2011 en 2012. Zegt genoeg lijkt ons. En hij is nog lang niet klaar…

Deze avond staat gepland op zondag 4 november. De deuren van de zaal openen om 18.00uur, het programma start om 18.30uur. Tickets voor het buutgala kosten €11,- en zijn digitaal verkrijgbaar via www.delangehorst.nl of af te halen in het café van De Lange Horst. Let op: de voorgaande drie edities waren allemaal uitverkocht, dus wees er snel bij! Tot dan!

Bron: HALLO Horst aan de Maas