Neejs

Vastenaovend 2023

Toën Jenniskens gehuldigd tot Ere-Lid van C.V. “d’n Dreumel”

14 november 2016

Traditiegetrouw vindt jaarlijks op de eerste zondag ná 11 november de brunch voor leden met partners van carnavalsvereniging “D’n Dreumel”, in C.C. ’t Gasthoês, als officiële start van het carnavalsseizoen voor de vereniging plaats. Daarna vindt ’s middags de publieke opening van het seizoen plaats bij Residentie Zaal “de Lange”, dit alles onder de noemer “Dreumel Alaaf”.

Afgelopen zondag 13 november was dit tevens ook de start van het 5x11 jubileumjaar, welke groots gevierd zal worden in november 2017.

Deze gelegenheid was voor “D’n Dreumel” aanleiding om haar langst zittend lid, Toën Jenniskens, te huldigen tot Ere-Lid. Voorzitter Edwin Lemmen verrichte deze huldiging met het uitreiken van de Ere-medaille en de bijbehorende oorkonde, voorafgaand met een toespraak over Toën’s levensloop bij “D’n Dreumel”. Toën werd lid van “D’n Dreumel” in 1965 en heeft een grote staat van dienst voor de vereniging. Toën was onder meer secretaris, lid van de Raad van Elf, bouwcommissie, mede-initiator van de Klos en nog steeds actief als lid van de Kloscommissie. Ondanks het feit dat Toën al zo’n 40 jaar in Maastricht woont, waar hij stadsarchivaris was, is Toën enorm betrokken gebleven bij “D’n Dreumel” door trouw de activiteiten te blijven bezoeken en zich in te zetten voor de vereniging.