Neejs

Vastenaovend 2023

“Willi” wint liedjesavond 2016

9 oktober 2016

De 55e liedjesavond van C.V. “D’n Dreumel” uit Horst is gewonnen door Chris Winkelmolen en Huub Cox met het nummer “Willi”. Zij kregen in totaliteit de meeste stemmen van de jury, die onder voorzitterschap stond van René Verschueren van het bekende trio “De Toddezèk”.

Het winnende nummer “Willi” is geschreven door Chris Winkelmolen en de muziek door Wim Duffhues en Huub Cox. Er waren in totaal zeventien deelnemende liedjes waarvan de vier hoogst genoteerde op een CD worden uitgebracht die in december 2016 zal verschijnen. 

De jury oordeelde verder als volgt: Op de tweede plaats stond het nummer “Áládámá” van H4 en veul plezeer, de derde plaats was voor Twië hand op iën proêk met “Mérge wèr” en de vierde plaats werd ingenomen door Heite Soep met “Wette nag ….”.

Ter gelegenheid van het jubileumjaar, 5 x 11 jaar, werd ook het jubileumlogo en -lied gepresenteerd.
Tevens werd er een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Die deze keer was voor “Vêl ovver knöäk” met het nummer “D’r á goan wie ’n biëst”.

Aan het begin van de avond was er een kort in memoriam voor Cor Kuipers, die op 31 januari 2016 overleed. Cor werd herdacht voor zijn grote inzet voor de carnaval in Horst maar ook in Limburg.

Verder was er in de pauze een optreden van “De Muziekkantine” en was er voor de bekendmaking van de uitslag een optreden van “Die Schwestern von Gestern”.